hirdetés
Simple vásárlói tájékoztatóTere-fere

itt vagy: Eropolis > Belváros > Forum


Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Témagazda:

ninive


Tere-fere
* Hadisten fórumának eredeti leírása :   *

"Ez egy fórum azoknak, akiknek van valami fontos mondanivalójuk, humoros történetük, stb. vagy bármi kikívánkozik valakiből ami érdekes vagy tanulságos lehet mások számára is.
Nincs alaptéma ezért itt, ha valaki eltér a hozzászólások tartalmától, vagy a kommentek nem épülnek logikailag egymásra az nem minősül trollkodásnak. :o 
Humor és önirónia tekintetében senki ne fogja vissza magát! :D 

De a moderálás jogát fenntartom!!! :P 

"Bolond vagyok, de nem hülye!"   :D "

* Az én mottóm pedig :  *

Ami éppen foglalkoztat.

Szívesen beszélgetek olyanokkal, akik hasonlóan gondolkoznak, de akik nem, velük is.

A párbeszéd sokat segít önmagam megértéséhez, elfogadásához. Nem baj ha nem egyformán látjuk a világot, attól még forog :-) és izgalmassá teszi a sokféle ember, ha kellő tisztelettel és toleranciával közelítünk egymáshoz :-)

2018. 05.01.

*A blogomban és a fórumomban kizárólag magánvéleményemet teszem közzé, amely nem köthető bírói státuszomhoz. *


Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
ninive
#473 (2018-06-02 09:43:49) |
Válasz a(z) 472. üzenetre:

Igen már feltettük többször is. 
Természetesen mindenki a saját fájdalmát érzi. Senki más nem, és senki nem is akarja érezni, éppen ezért senki nem is fog tudni válaszolni. Csupán összezavarnak a sokféle gyakran öncélú "segítőkész" többnyire szintén "sérült" sorstársak. 


Márai gondolata nem marhaság. Szubjektív az objektív valóság része. Kiragadunk részleteket, de összességében értelmezhető igazán. 

"A test ellen kétféleképpen lehet védekezni: kicsapongással, vagy gyáva, hiú és sértődött aszkézissel. Egyiket sem bírja, dacosan és végzetesen felel mindkét sértésre. A test csak az őszinteséget bírja."

Az önsajnálat nem vezet jó irányba, mondom ezt úgy, hogy jól ismerem. Valahol a haldoklás és gyász fázisai érvényesek itt is. 

1. Tagadás, elutasítás
2. Harag, düh
3. Alkudozás
4. Depresszió
5. Elfogadás/ belenyugvás

Ezek a folyamatok mindenkinél részleteiben, és összességében is más időintervallumokban zajlanak le, és az intenzitás is rendkívül széles.

Mindenképpen mély nyomot hagy, bennünk, ami meghatározza a következő kapcsolatainkat is fogékonyságunkat a külvilággal szemben. Azt is, hogy képesek leszünk-e újból szeretni.

Van, aki egyszer képes, van, aki többször, és mindig "belehal" van aki soha. És ez is nagyon különböző, mégis vannak "sémák". (Tehát sokan beleillenek abba, amit Márai ír) 


EGyszer a legtöbben eljutnak idáig : 

"Most pontot teszek, s mint aki vesztett csatából maradt meg hírmondónak, s elfújta mondókáját: emlékezni és hallgatni akarok."

[ugrás az előzményre]
aareesz
#472 (2018-06-01 17:14:10) |
Válasz a(z) 471. üzenetre:

Az utolsó bekezdés egy nagy marhaság. :o 

A zenés fórumban lesz a válasz. ;) 

[ugrás az előzményre]
ninive
#471 (2018-06-01 14:38:02) |
Válasz a(z) 470. üzenetre:

20 evig senki nem tudott rola, hogy mi tortent velem. Meghatarozta az eletemet.
Amikir elkezdtem beszelni rola, elkezdett szepen lassan csokkenni a teher.

" És mi a tartalma a mi hatalmunknak, a nők erejének? Azt mondod, a szerelem. Hát lehet, hogy a szerelem. Én néha már kételkedem ebben a szóban. Nem tagadom a szerelmet, dehogyis. A legnagyobb földi erő ez. S mégis, néha úgy érzem, a férfiak, mikor szeretnek bennünket, mert nem tehetnek másként, kissé le is nézik az egészet. Minden igazi férfiban van valamilyen tartózkodás, mintha lényének, lelkének egy területét elzárná a nő elől, akit szeret, és azt mondaná: "Eddig, kedves és ne tovább. Itt, a hetedik szobában, egyedül akarok maradni." A buta nők megpukkadnak ettől. Az okosak szomorúak, kíváncsiak lesznek, s aztán beletörődnek. És mi a hatalom, mi egy ember hatalma egy másik ember lelke fölött? Miért volt hatalma ennek a boldogtalan, nyugtalan, okod, félelmes, s ugyanakkor mégis tökéletlen, sebzett embernek...? 
Mert hatalma volt,...vészes, végzetes hatalma.

Azt mondod, hogy a szeretethez nem kell, nem is lehet "érteni"? Én is ezt mondtam, sokáig, az égre kiáltottam ezt a feleletet és vádat. A szeretet vagy van, vagy nincs. Mit is lehet "érteni" ezen?... Mit ér az emberi érzés, mely mögött szándék van, tudatosság?... mikor az ember öregszik, megtudja, hogy minden másképpen van, mindenhez "érteni" kell, mindent meg kell tanulni, a szeretetet is. Igen... Emberek vagyunk, s minden az értelmünkön át történik velünk. Érzéseink és indulataink is értelmünkön át lesznek elviselhetőek vagy tűrhetetlenek. Nem elég szeretni.

Mikor az ember sírni kezd, már csal. Akkor a folyamat már lezajlott. Nem hiszek a könnyeknek. A fájdalom könnytelen és szótlan."[ugrás az előzményre]
aareesz
#470 (2018-06-01 13:42:04) |
Válasz a(z) 469. üzenetre:

Az ő bölcsessége a saját bölcsessége.
Talán az enyém is lesz. 
De lehet, hogy nem.
Mennyi idő kell, hogy kiderüljön?
(Mindegy honnan számoljuk?)
És az időn kívül még mi minden más?

[ugrás az előzményre]
ninive
#469 (2018-06-01 12:02:59) |
Válasz a(z) 468. üzenetre:

Nem téved. Olvasd tovább . Mindenki másképpen rezonál. 
Megtalálod majd a választ nála.

Nekem 25 év kellett, hogy azt az érzést felülírja valami más. Ha előbb olvasom őt , előbb sikerült volna. (*Nem az idézeteket, hanem a könyveit, naplóit*)

"...Nagyon fájt a szívem, egy évig azt hittem, hogy belehalok. De aztán felébredtem egy napon, és megtudtam valamit... igen, azt a legfontosabbat, amit csak egyedül tudhat meg az ember. Megmondjam?... Nem fog fájni?...Kibírod? Hát igen, én kibírtam. De nem szívesen mondom meg senkinek, nem szeretem elvenni az emberek hitét, egy gyönyörű téveszmébe vetett hitüket, amiből annyi szenvedés, de annyi nagyszerűség is származik: hőstettek, műalkotások, csodálatos emberi erőfeszítések. Te most olyan lelkiállapotban vagy, tudom. Mégis azt akarod, hogy megmondjam? Hát, ha akarod. De ne haragudj reám aztán... engem Isten megvert és megajándékozott ezzel, hogy megtudhattam és kibírtam és nem haltam bele. Mit tudtam meg?... Hát azt, hogy nincsen igazi.

Egy napon felébredtem... és mosolyogtam. Már nem fájt semmi. És egyszerre értettem, hogy nincsen igazi. Sem a földön, sem az égben. Nincs ő sehol, az a bizonyos. Csak emberek vannak, s minden emberben van egy szemernyi az igaziból, s egyikben sincs meg az, amit a másiktól várunk, remélünk. Nincs teljes ember, és nincs az a bizonyos, az az egyetlen, az a csodálatos, boldogító és egyedülvaló. Csak emberek vannak, s egy emberben minden benne van, salak és sugár, minden.

*...mert igazi nincs, mert a téveszmék elmúlnak, de én őt szeretem, és ez más. Ha az ember szeret valakit, mindig megdobog később a szíve, mikor hall róla, vagy látja.... azt hiszem, minden elmúlik, de a szeretet nem múlik el. * 

...Mikor az ember sírni kezd, már csal. Akkor a folyamat már lezajlott. Nem hiszek a könnyeknek. A fájdalom könnytelen és szótlan.


... sokféle erő van az emberek között, sokféleképpen ölik egymást az emberek. Nem elég szeretni... A szeretet tud nagy önzés is lenni. Alázatosan kell szeretni, hittel. Az egész életnek akkor van csak értelme, ha igazi hit van benne. Isten a szeretetet adta az embereknek, hogy elbírják egymást és a világot. De aki alázat nélkül szeret, nagy terhet tesz a másik vállára.... Nem szabad erőszakosa szeretni. ...Mindig bűn, ha nem érjük be azzal, amit a világ önként ad, amit egy ember magától nyújt, mindig bűn, ha mohó kezekkel hozzányúlunk egy másik ember titkához. A szeretet, az igazi, türelmes. A szeretet végtelen és tud várni. 

*...mert a legfontosabban nem lehet senkinek megmondani. Mindenki egyedül tanulja meg.*__

[ugrás az előzményre]
aareesz
#468 (2018-06-01 09:37:09) |
"Már nem emlékezem telefonszámára. Csak arra emlékezem, hogy volt egy fekete kalapja, barna tollal. Aztán arra, hogy élni akartam vele, s megint, hogy egyszer meg akartam halni érette. Homályosan emlékezem szeme színére, mosolyára, egészen halványan bőre illatára is. Emlékezem a fájdalomra, melyet okozott; de csak úgy, mint ahogy egy régi haláleset fájdalmára emlékezik az ember. Emlékezem az örömre is, melyet kaptam tőle; de csak úgy, mint ahogy egy régi, bőséges lakomára emlékezünk, lakomára és dőzsölésre, melynek fogásait már elfelejtettük. Minderre emlékezem, halványan. De telefonszámára, melyet néhány esztendő előtt még oly gépiesen tudtam, mint ahogy az ember a kötőszavakat ismeri, nem emlékezem többé. Így halunk meg egymás számára. Először egy telefonszám hal meg. Aztán egy illat emléke. Aztán a test, melyhez a telefonszám és az illat tartozott. Aztán minden. "
Márai Sándor

Szeretem az írásait, de ebben téved.
Akivel élne, és akiért meghalna az ember azt soha nem felejti el. 
Az illatát, a telefonszámát lehet. 
De az örömet amit adott és a fájdalmat amit okozott azt nem.
Azoknak minden részletére emlékszem.
moriczka
#467 (2018-05-28 17:40:10) |
Válasz a(z) 466. üzenetre: Evidenciák, amikre oly sokan igen ritkán gondolunk... Mentve, nyomtatva, keretezve ;-) 
Thx.

[ugrás az előzményre]
aareesz
#466 (2018-05-28 10:02:09) |
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/FORUMIMG/175365.jpg
 :D 
aleksandros
#465 (2018-04-18 23:47:44) |
Érdekes. :o 
Nem keresek, csak olvasgatok, nézelődök.

Kedvencnek jelöl. 
Megnézem.
Látom nem engem keres, és nekem se jön be.
Írok neki, hogy köszönöm, de nem egymást keressük.
Erre letilt.
Gratulálok marcsi44!

aleksandros
#464 (2018-04-17 15:33:07) |
"Furcsa, hogy a kor előrehaladtával az ember mennyire másképpen gondolkodik a sorsról és a végzetről. Fiatalon még meg vagyunk győződve arról, hogy az élet csupa választási lehetőség. Ott állunk megannyi ajtó előtt, kinyitunk egyet, mögötte még több ajtó, ott is választunk egyet és így tovább. De nemcsak azt választjuk ki, hogy mihez akarunk kezdeni, hanem azt is, hogy mivé akarunk válni. És igazából még az sem zavar, ha hangos csattanással időről időre bezárul mögöttünk egy ajtó. Ahogyan az sem, hogy az ajtók közül sok ugyanoda vezet, ahová történetesen egy másik is. És az sem baj, ha az ajtó zárva van, hiszen ott van a többi, lehet újra próbálkozni. Az, hogy a választási lehetőség csupán illúzió, fel sem merül bennünk, hiszen csak azt akarjuk megtudni, hogy mi van az ajtó mögött, a mögött, amiről azt reméljük, hogy közelebb visz a titok nyitjához. Amíg ifjú az ember, így tekint az életre. Aztán valamikor, amikor az ember nagyjából az élete feléhez ér, megváltozik. Kétségek, csalódások, kudarcok, felesleges ismétlődések veszik át a kíváncsiság helyét. Lassan kezdjük felfogni, hogy már több ajtó van zárva előttünk, mint ahányon még benyithatunk. Egyre többet tekintünk hátra, ahelyett, hogy előre néznénk."
sady67
#463 (2018-03-11 17:21:01) |
Közeleg a húsvét és ha valaki nem ismerné a húsvéti nyuszi történetét, az alábbi videó elmeséli. ;) 

 !link:https://www.youtube.com/watch?v=R-7yAcNuH54 
hetfatyolbp
#462 (2018-03-01 19:41:49) |
Válasz a(z) 461. üzenetre:

 Fikusz Kukisz küldte általom .Tiszta szelence, hogy javítottam, mert Lómát írtam Szent Város helyett, Jelul...nem tudom kimondani. :D 

https://youtu.be/VWqVr3BuJ5w[ugrás az előzményre]
faithless
#461 (2018-02-28 21:20:55) |
Válasz a(z) 459. üzenetre:
"Timeo danaos et dona ferentes!"

[ugrás az előzményre]
hetfatyolbp
#460 (2018-02-28 19:52:02) |
Válasz a(z) 458. üzenetre:
Az autókból legföljebb a formatervezés érdekel, meg a kivétel Tesla.Főleg Nicola :) legendája, mert az rendkívüli, mindent elolvastam róla, pedig a műszaki dolgoktól messze vagyok, mint kutya a solymászattól.

[ugrás az előzményre]
pandora
#459 (2018-02-28 19:40:42) |
Válasz a(z) 456. üzenetre:
https://www.youtube.com/watch?v=oxOBIALmhnI
 :D :vigyor:

[ugrás az előzményre]
faithless
#458 (2018-02-28 19:39:24) |
Válasz a(z) 457. üzenetre:
Nem rejtvénynek szántam. Van két Ferrari rajongó lányom, akiknek ez evidencia. :D 

[ugrás az előzményre]
hetfatyolbp
#457 (2018-02-28 19:36:17) |
Válasz a(z) 456. üzenetre:
Az F1 rövidítést sikerült több agytekervény-körön keresztül dekódolnom, számodra evidencia, számomra kihívás.Asszonyod porszívózása egyszerű mimikri, a porszívó zúg, ő köröz, a figyelem rajta, Feleség1.

[ugrás az előzményre]
faithless
#456 (2018-02-28 19:19:12) |
Válasz a(z) 455. üzenetre:
Bandy nyilván amerikai focit néz, de amióta a magyar foci káros az egészségre, a nemzetköziről is leszoktam.
Nálunk a F1 közvetítés legizgalmasabb körei alatt szokott sürgős porszívóznivalója lenni a nejemnek, az esetek egy részében éppen a tv és köztem. :merges: 

[ugrás az előzményre]
hetfatyolbp
#455 (2018-02-28 17:00:24) |
Válasz a(z) 454. üzenetre:
El Farkas Bandi,

a Teleki téren olcsó a Kalasnyikov.De közbenjárok érted, Igorral is beszélek, usánka van a fején, és remélhetőleg érti a lompos szót, nehogy máshová célozzon.:)

[ugrás az előzményre]
faithless
#454 (2018-02-28 16:08:30) |
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/FORUMIMG/173983.jpg
 :D 
faithless
#453 (2018-02-27 19:34:58) |
https://www.youtube.com/watch?time_continue=81&v=-px42yUD8O8
hetfatyolbp
#452 (2018-02-27 17:24:23) |
Válasz a(z) 450. üzenetre:Most mesét mondok Neked, csak Neked.. :D 
A női-férfi mibenlétet/miben-nemlétet boncolgató kedvenc filmemben (Síró játék) is elhangzik. 

A skorpió át akar jutni a folyó túloldalára, de mivel nem tud úszni, megkéri a békát, vigye át a hátán.
-Dehogy viszlek, ripakodik rá a béka-nem vehetlek a hátamra, hisz tudod, te skorpió vagy!Megmarsz és mindkettőnknek vége lesz.Végül a skorpió addig könyörög , míg a béka enged. Mielőtt partot érnének, megtörténik a halálos csípés, a béka feljajdul: 
-Miért tetted? Most mind a ketten itt pusztulunk!

Ilyen a természetem-válaszolta a skorpió.

[ugrás az előzményre]
hetfatyolbp
#451 (2018-02-25 11:43:31) |
A(z) #451 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
faithless
#450 (2018-02-25 09:42:43) |
Válasz a(z) 444. üzenetre:
Vagy hátulról tolja neki. :D 

[ugrás az előzményre]
hetfatyolbp
#449 (2018-02-25 07:38:42) |
Válasz a(z) 445. üzenetre:

Kölni víz, nagybetűvel, itt javítom: eau de Cologne.

[ugrás az előzményre]
hetfatyolbp
#448 (2018-02-24 20:19:38) |
A(z) #448 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
hetfatyolbp
#447 (2018-02-24 19:00:57) |
Válasz a(z) 444. üzenetre:

Termékeny gondolat, jó, hogy a spermaszám nem kavar bele nehezített mezőnnyel ;) 

[ugrás az előzményre]
hetfatyolbp
#446 (2018-02-24 18:58:57) |
Válasz a(z) 440. üzenetre:

Én is úgy gondolom, a művészet nem a rózsaszínlelkűek luxusa, hanem kivetülése annak a minőségnek, amit az iránta érdeklődő képvisel.
Éppúgy örömforrás, mint az erotika, a kettőt összekötni pedig nem ördögtől való gondolat:)

[ugrás az előzményre]
hetfatyolbp
#445 (2018-02-24 18:39:17) |
Válasz a(z) 442. üzenetre:
Félreértve , félgőzzel. :D Végül is, jó csődör megsántul:)
Ezért szinesztéziát vágok a fejedhez, akkora szóképet kapsz, hogy mindjárt vizuális leszel.Olyan metaforát, amely két érzékterületet köt össze.Pl. bársony nesz (tapintás -hallás),hűs holdfény (hőérzékelés-látás).
Úgy gondolom,az erotika átlényegülés, a valódi szex (nem kefélés, ez egy metonímia :D ) pedig a lényeget érinti. Épp ezért van közük egymáshoz, így Lilavárosban helyük van, mert mindkettő esszenciális.

Természetesen nem kell velem egyet érteni, akit nem érdekel, nem olvas tovább.

Nemcsak azért , mert a művészet szövete az élet csomópontjait veti föl, ezért a szexet is. Hanem azért is, mert képes a profánon emelni, és az nem árt.Ha már úgyis hálóz a szenny, nem árt néha az intellektuális pengeél, hogy tisztuljon a kép.

A szex kémia, így jöhet a parfüm, ez a legtöményebb minőség, René Magritte, a képíró bukéja.
Az egyik festményén a pipa ábrázolása mellett "ez nem egy pipa" felirat szerepel, egy másikon az alma mellett "ez nem egy alma".
A megjelenítés nem a realitás, sok dolog nem az , aminek látszik, ez meg egy lila áthallás ?  :)

Most egy hígított változat, az eau de toilette. A szociálpszichológia tankönyv jól bevésődött mondata:Egy konzervre nem szerencsés ráírni, hogy nem mérgező.Annak ugyanis nyilvánvalónak kell lennie. Ha ráírod, mi nem, akkor már felvetődik a gyanú, hogy mégiscsak esélyes, az lehet.Az már egy büdös paradoxon :)
 Most pedig az életszagú, felvizezett eau de cologne (népies nevén odkolony) jön: ez nem hozzászólás :D

Eljutottam a metszéspontig, a szex és irodalom, a vulgaritás, az ösztönös zsenialitás a cizellált műviséggel ebben a mondatban találkoztak:

"Ahol viszket, ott vakard" (Dante: Isteni színjáték)

Ez nem szex, nem irodalom :D 


 

[ugrás az előzményre]
sady67
#444 (2018-02-24 13:51:21) |
Akkor jöjjön egy kis matematika is az irodalom mellé! ;)

Találós kérdés:
Egy anya 21 évvel idősebb, mint a gyereke. 6 év múlva az anya ötször olyan idős lesz, mint a gyerek.
Hol van most az apa?

Megoldás:
A: anya életkora
B: gyerek életkora
A=B+21
A+6=(B+6) x 5
ebből
B+21+6=(B+6) x 5
B+27=5B+30
-3=4B
B=-3/4
Vagyis, a gyerek -3/4 éves, azaz 9 hónap múlva fog megszületni. 
Tehát az apa éppen az anyán fekszik...
ninive
#443 (2018-02-24 12:57:02) |
Válasz a(z) 442. üzenetre:
A "nehezen emészthető" étel ritkábban fogyasztandó :)

Dipankrin helyett : :P

https://videa.hu/videok/vicces/a-ferfi-es-no-galla-miklos-humor-4lUfygLdPr2n9WpX

[ugrás az előzményre]
faithless
#442 (2018-02-24 11:04:39) |
Válasz a(z) 441. üzenetre:
Megint félre vagyok értve.
A 2,3 emberben én is benne vagyok 0,5-tel. :D 
De ne vigyétek túlzásba!

[ugrás az előzményre]
ninive
#441 (2018-02-24 10:45:50) |
Válasz a(z) 440. üzenetre:

Az, hogy nem nyitok irodalmi fórumot, az nem azt jelenti, hogy amikor beugrik valami, és úgy érzem, oda illik, akkor nem fogom megint idézni. :)
Amióta itt vagyok, idézek. Hol emlékezetből, máskor rá kell keresnem, mert csak a hangulat villan be.

Nekem az irodalom és a zene segített abban, hogy megértsem min megyek keresztül évtizedek óta. Sőt, mások megértésében is.

Azt is értem, hogy itt egy szex oldalon erre nincs igény, de ha csak 2,3 embert is érdekel, akkor természetesen örömmel veszek részt ebben is, és adok otthont itt a fórumban. 
 
Hiszem, hogy időnként erre téved olyan szexpartner kereső, akinek tetszik. 

Egy apró dolog még

Úgy érzem a szenvedély lehet mocskos - állati, és lehet intellektuális - plátói is. A kettő között pedig széles a skála. Egy emberben ott rejtőzhet szinte minden. Megtalálni a jó utat, akár határok feszegetésével is, de nem túllépve az irreverzibilis nihil gátját, nagyon nehéz. Magányosan, egy konvencionális közösség tagjaként, pedig még nehezebb. 

Izgalmas, amikor olyan emberekkel beszélgetek, akikkel lehet erről is , arról is tabuk, megbélyegzés nélkül.

Ezért szeretem Eropolist, mert itt is találtam olyanokat, akikkel már személyesen folytatjuk az "útkeresést" , így egyre ritkábban érzem szükségét annak, hogy nyilvánosan villanjak :)

Izgalmas játék, amit elképzeltél , nekem is tetszene, bár korántsem vagyok az, aki kívülről ismer sok verset.

Gáz hogy nem szeretem megtanulni őket? Azt élvezem, hogy később, ha újraolvasom, figyelnem kell, átélnem, mintha először látnám, és megdöbbenek, hogy milyen másképp érzem, ugyanazt a verset most, mint mondjuk 20-30 éve.

[ugrás az előzményre]
aheloy
#440 (2018-02-24 10:16:36) |
Válasz a(z) 439. üzenetre:És ha baj, és mégis megteszed? :-)
Vagy csak alakul, szándék nélkül is?
És ha felvetődött bennem, hogy el tudok képzelni egy olyan együttlétet, ahol minden ruhadarab egy versidézetbe kerül, akkor mi történik? Maximum játszótárs nélkül maradok, és felkerül a bakancslistámra. Vagy nem.

[ugrás az előzményre]
ninive
#439 (2018-02-23 21:17:53) |
Válasz a(z) 438. üzenetre:

Nem baj. :-) 

Nem nyitok irodalmi forumot.
Ne felj.
Szerencsere munkam kozben kielhetem magam eteren. :-) 


[ugrás az előzményre]
faithless
#438 (2018-02-22 22:56:30) |
Válasz a(z) 437. üzenetre:
Őszintén?
Komoly, szép, igényes, de nekem nehezen emészthető.

"A tíz kedvenc filmem:
Rambo
Rambó2
Rambó3
és hét pornó"

[ugrás az előzményre]
ninive
#437 (2018-02-22 11:25:09) |
Válasz a(z) 427. üzenetre:

Nekem valamikor ezek voltak a kedvenc sorok tőle:

"Félek tőled és őrjöngve kivánlak;
szeretlek, s mégis mindig titkolom;
vágyom reád, és mégis úgy megyek
hozzád, mint ellenséghez... Óvatos 
lelkem tüskéit fordítom feléd, mert 
azt hiszem: te is arcom mása vagy
s megölsz vagy megrontasz a szerelemben."

Szerencsére elmúlt, már csak időnként sajgó forradásokkal gyógyult heg, amelyre itt is találtam szellemi, és testi gyógyírt. :)

[ugrás az előzményre]
ninive
#436 (2018-02-22 11:11:37) |
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/a/USRf_af459ac/54626f.jpg
Válasz a(z) 434. üzenetre:

Valamikor turkáltam a netet a több fordításos versekért de a freblog megszűntével elvesztek egy időre.
Azóta sem volt érkezésem az archív webről leszedett szilánkokat összerendezgetni, talán lassan itt az ideje.

Hozok két példát, ha valakit érdekel, de előbb nézzétek meg a csatolt képen, hogy egy nappal azelőtt, hogy *hétfátyol* hozta Heltait, te reagáltál rá, majd Wildot idézted, miket rendeltem. Most megyek a csomagért. :)


A Wilde vers olyan, mint Verlaine álma, (Az is illik ide, hogy milyen szépen lehet írni arról, hogy miről álmodik egy férfi. Mindkettő más érzéseket vált ki belőlem, és nem is akarok választani, mert egyikben Ady tüze, másikban Tóth Árpád "borongós" szenvedélye. 

Plath versénél viszont van kedvencem. a 2.
"
Herr Úristen, Herr Lucifer, 
Figyelj, 
Figyelj. 

A hamuból 
Egy vöröshajú nő kikel, 
És férfit fal, ha férfi kell. "

https://soseholsics.blogspot.hu/p/sylvia-plath.html

https://soseholsics.blogspot.hu/p/paul-verlaine-alma.html
hetfatyolbp
#435 (2018-02-19 19:07:56) |
Válasz a(z) 434. üzenetre:

"Nem érdekel, miből élsz.
Azt akarom tudni, mire vágysz, és szembe mersz-e nézni vágyaiddal.

Nem érdekel, hány éves vagy.

Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy őrültnek tűnj szerelmeidért, álmaidért, és azért a kalandért, hogy életben vagy.

Nem érdekel, milyen bolygók köröznek holdad körül.
Azt akarom tudni, elérted-e már fájdalmaid középpontját, hogy megnyitottak-e már az élet csalódásai, hogy összezsugorodtál és bezárkóztál-e már a félelemtől, hogy érhet-e még fájdalom.
Azt akarom tudni, elfogadod-e fájdalmamat és fájdalmad anélkül, hogy elrejtenéd, vagy mindenképpen megváltoztatni akarnád. 

Azt akarom tudni, tudsz-e örülni nekem és önmagadnak, hogy tudsz-e vadul táncolni, az eksztázistól megrészegülve, anélkül, hogy figyelmeztetnél bennünket, legyünk óvatosak , reálisak,és emlékezzünk emberi mivoltunk korlátaira.
.........
Nem érdekel, hol, mit és kitől tanultál.Azt akarom tudni , mi ad neked erőt belülről, mikor kint már minden másnak vége van.
Azt akarom tudni, tudsz -e egyedül lenni önmagaddal, és hogy igazán szereted-e azt a társaságot, melyet üres óráidra magad mellé választottál."

Oriah Hegyi Álmodó verse, aki egyes források szerint egy nő :)

[ugrás az előzményre]
aheloy
#434 (2018-02-19 12:55:05) |
Válasz a(z) 432. üzenetre:
Én pedig ezt a fordítást nem ismertem. Köszönöm. És így, olvasva mind a kettőt, valahogy nem teljesen ugyanaz az érzés, de hogy melyik mond többet, vagy csak mást, az számomra eldönthetetlen. De ez kicsit sem baj.

[ugrás az előzményre]
aheloy
#433 (2018-02-19 12:23:08) |
Válasz a(z) 427. üzenetre:
És ha nem ez lenne az általános, itt is, vagy inkább főleg itt, akkor talán jobb lenne.
 
"Félek mindenkitől, beteg
s fáradt vagyok;
kívánlak így is, meglehet.
De a hitem rég elhagyott.
Hogy minden irtózó gyanakvást
elcsitítgass, már nem tudok mást:
mutasd meg a teljes alázat
és áldozat
örömét, és hogy a világnak
kedvemért ellentéte vagy."

[ugrás az előzményre]
ninive
#432 (2018-02-18 23:09:15) |
Válasz a(z) 426. üzenetre:

Nem ismertem. Imádom Wilde-ot, még nagyon sok a restanciám, de élvezem, hogy az Eropolisnak köszönhetően, nemcsak a szexuális kultúrámat szélesíthetem.

Rengeteg olyan mű van, amit csak huszonévvel később értettem meg, amikre fiatalkoromban úgy tekintettem, mint valami félelmetes és "mocskosan csodálatos, izgalmas titkokra. 
Álmomban sem gondoltam volna, hogy itt is találok választ nyitott kérdéseimre. De már lassan egy éve működik valami az éter hullámain rezonálva, ami ismét segít egy nehezebb időszakomon továbblépni.
AZ előző pont tíz éve volt egy irodalmi oldalon. 
Onnan is maradt néhány barát , itt is akadt pár.

Vissza Wilde-hoz.
Feladtad a leckét, mert Tóth Árpád fordításában is megtaláltam, Így kénytelen voltam azt is elolvasni. :)

"De mind megöljük, amit szeretünk,
Tagadni ne is akard:
Van úgy, hogy zord nézés is öl,
S van méreg, bókba takart,
S a gyávák gyöngéd gyilka csók,
De a bátrak fegyvere kard!

S van agg, aki szerelmet öl
S van, aki ifju még,
Soknak vad marku pribékje Kéj
S a Pénz is ily pribék,
De ki késsel öl, irgalmasabb,
Mert úgy gyorsabb a vég.

S van hosszu láz s van röpke hév,
S hány ád meg vesz vele!
Szerelmet ez zokogva tép
S az szótlan rázza le, -
De mind csak öl, aki szeret,
Bár nem mind hal bele.

Nem mind hal csúf szégyenhalált,
Mikor - oh szörnyü vég! -
A nyak körül hurok kerül
S takarva az arc, a kék,
És várja a lábbal alázuhanót
A pallón sanda lék."

[ugrás az előzményre]
aleksandros
#431 (2018-02-18 22:23:03) |
Kulturális fórum? :D 
Nem gáz.
De itt érdekes. :* 
sady67
#430 (2018-02-18 22:15:09) |
Ma esti színházi élményem: *Jó emberek*

 !kep:https://olvassbele.files.wordpress.com/2014/12/jc3b3emberek-f-kolbeg05-bc3a1sti-mind.jpg 

"Mi van akkor, ha a diszkont áruház pénztárából kirakják a munkavállalót, aki ötvenéves elmúlt, egyedül él, sérült gyermeket nevel és nő? Olyankor összeomlás van. Kivéve, ha felbukkan egy menő orvos, a régi szerelem, aki talán tud segíteni. Ha akar.

A Centrál Színház legfrissebb darabja, bár amerikai szerző műve, a mi magyar valóságunk húsbavágóan aktuális pillanatát mutatja be: elbocsátás - új állás reménye nélkül. A kirúgott pénztárosnőt Básti Juli alakítja - akinek rendkívüli tehetségéből adódóan meg sem kottyan, hogy úrinő helyett ezúttal egy szerencsétlen asszonyt, egy prolit alakít - játéka hiteles, nem bújik ki a szerepe mögül, tökéletes, mint mindig.
Partnere Szervét Tibor - méltó társ a színpadon. Egy kikupálódott, finom modorú, "telepi" múltjának teljes mértékben hátat fordító alakot formál meg. Sima beszédében nincs hiba, annál több az udvarias közömbösség. Biztosan te is találkoztál már ilyen emberrel, aki gyerekként barátnak tűnt, de felnőtt fejjel már csak egy nagyképű vagy üresfejű pojácát láttál magad előtt - nem is érted, mit kedveltél benne. A Szervét által megformált karakter épp ilyen. Tökéletes tükre a középszernek - egy jól kereső senkiházi.

Vajon visszaépíthető-e kettejük között az egykor létező érzelmi kapocs? Segít-e az orvos, aki megtehetné, ha akarná? És van-e még más is - egy titok, amelyről 30 éven át senki sem tudott?"

Nem olvastam utána, hogy milyen darabot nézek meg és ez nagy hiba volt. Teljesen másra számítottam és ezért csak azt éreztem, ahogy nehezedik valami a mellkasomra és egyre inkább szorítja össze a szívemet, lelkemet. A színészek fergetegeset alakítottak, nem véletlen, hogy voltak pillanatok, amikor a színházban még a légy zümmögését is hallani lehetett volna. Kellett egy kis idő, miután vége lett a darabnak, hogy feldolgozzam a látottakat és visszatérjek a való életbe. 
hetfatyolbp
#429 (2018-02-18 19:48:25) |
" Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő"


Rejtő Jenő
hetfatyolbp
#428 (2018-02-18 19:12:56) |
Dsida Jenő: Arany és kék szavakkal

Miképpen boltíves,
pókhálós vén terem
zugában álmodó
középkori barát,
ki lemosdotta rég
a földi vágy sarát
s már félig fent lebeg
a tiszta étheren,
ül roppant asztalánál,
mely könyvekkel teli,
s a nagybetűk közepébe
kis képecskéket ékel,
Madonnát fest örökké 
arannyal s égi kékkel,
mígnem szelid mosollyal,
lelkét kileheli-

úgy szeretnélek én is
lámpásom esteli
halavány fénye mellett
megörökíteni, drága
arany és kék szavakkal
csak téged festeni,
míg ujjam el nem szárad,
mint romló fának ága,
s le nem lankad fejem,
a béke isteni
ölébe, én szerelmem,
világ legszebb virága.
hetfatyolbp
#427 (2018-02-18 18:50:09) |
Válasz a(z) 426. üzenetre:
Valamitől az az érzésem, ismered.:)

"Kit törvény véd, felebarátnak 
Még jó lehet,
Törvényen kívül mint az állat,
Olyan légy , hogy szeresselek.
Mint lámpa, ha lecsavarom,
Ne élj, mikor nem akarom, 
Ne szólj, ne sírj, e bonthatatlan
Börtönt ne lásd,
És én majd elvégzem magamban
Hogy zsarnokságom megbocsásd."

A szerető, akihez a sorokat intézték , viszonyuk 26. évében befejezte az önfeladást, meghívta a halált.

Szabó Lőrinc: Semmiért egészen

[ugrás az előzményre]
aheloy
#426 (2018-02-18 09:15:54) |
Válasz a(z) 424. üzenetre:sok-sok éve futottam össze először ezzel a verssel, akkor még csak sejtettem az értelmét, kellett pár év úgy 25, hogy értsem is. Nem az egész, nem szeretnék elfoglalni annyi helyet, csak egy részlet.

"De mind megöljük kedvesünk,
Bárhogy csűrd és csavard,
Egyik villámló szemmel öl,
Más lágyan nyújtva kart,
A gyáva fegyvere a csók,
A bátoré a kard!

Sok akkor öl, hogy ifjú még,
Sok őszen, vénen és
A Mámor is fojt, az Arany,
Mind kéjes cselvetés:
De ki irgalmas, késsel öl,
Mert leggyorsabb a kés.

Ez hosszan, az kurtán szeret,
Ad-vesz s az életé;
Ez sír, hogy megteszi, amaz
Nem is tekint felé:
Mert mind megöljük kedvesünk
S nem mind halunk belé.

És az ilyen szégyenhalált
Nem is hal, nem bizony
Zsebkendő nincs szemén, hurok
Nem fojtja kábítón,
Nem rántja lábát a pribék
Előre a bitón."

Oscar Wilde

[ugrás az előzményre]
aleksandros
#425 (2018-02-18 08:55:15) |
Válasz a(z) 422. üzenetre:
 :napersze: 

[ugrás az előzményre]
ninive
#424 (2018-02-17 21:21:41) |
Válasz a(z) 422. üzenetre:

A versei tanítanak. A Vallomás döbbentett rá valamikor régen, hogy Karinthynak mennyire igaza van.
Jöhet "A másik" is?


" És szólt a nő: 
- Hajam ében és lágyabb, mint a lágy selyem. 
És itt a szívem közepében ujjong a boldog szerelem. Tied a lelkem, tied a testem. 
Te vagy az első, akit öleltem. Boldog vagyok, mert a tied vagyok. 
És a férfi szólt: 
- A másik elhagyott. 

És szólt a nő: 
- Piros az ajkam és harmatosabb, mint a rózsa kelyhe. 
És végigfut az üdvök üdve rajtam, mikor így tartasz forrón átölelve. 
Szemem sötétebb, mint az égbolt, mikor fergeteg zavarja. 
Oh, mondd a másik szintén szép volt? 
Fehér a válla, gömbölyű a karja? 
Tudott-e súgni-búgni szintén? 
Tudott-e édes csókot adni? 
Meghalni karjaidban, mint én, és új gyönyörre feltámadni? 
És lángolt, mint a nap? 
Vagy szelíd volt, mint a hold? 
S a férfi szólt: 
- A másik csúnya volt. 

És szólt a nő: 
- És mégis nappal, éjjel, sóhajtva gondolsz vissza rája. 
Amellyel az enyém nem ér fel, mi volt a titka, a varázsa, bája? 
Miben olyan nagy, dicső, elérhetetlen? 
S a férfi szólt: 
- A másikat szerettem. "

[ugrás az előzményre]
ninive
#423 (2018-02-17 19:54:09) |
Válasz a(z) 421. üzenetre:

Valahogy nekem Heltaihoz kapcsolódik Kassák :

"mi is az hogy civilizáció
az ember bekeni magát valami zománccal és irtózni
kezd a tetvektől
mi is az hogy családi kapocs
az ember holmi selyemszalaggal meghosszabbítja a köldök-
zsinórját
mi is az hogy istentisztelet
az ember félni kezd hogy ne kelljen félnie
mi talpunkra szögeztük az országutakat s a nap jött
velünk az űrben arany mérföldlábakon
higyjétek el az elefánt nem nagyobb mint a bolha
a vörös nem vörösebb mint a fehér
s ha mégis mi azért mentünk
tovább kamaralógósz ha felállitjuk a mérleget ugyis mi
huzzuk a rövidebbet
és ekkor kinyiltak a szemeink
és mélyek lettünk mint a fekete kutak a bánya vidéken"

[ugrás az előzményre]
aheloy
#422 (2018-02-17 19:42:52) |
Válasz a(z) 421. üzenetre: Ha már Heltai, legyen Vallomás

Mi ketten egymást meg nem értjük,
Nagyon sajnálom, asszonyom,
De ha nem kellek szeretőnek
Egyébre nem vállalkozom.
Például arra, mit gyakorta
Szónoki hévvel mond kegyed,
Hogy meggyötört szegény szivének
Legjobb barátja én legyek.

Legjobb barát! szavamra mondom,
Megtisztelő egy hivatal,
De nem vagyok hozzá elég vén,
S ön aggasztóan fiatal.

Ön csupa élet, csupa illat,
Lángol vakít, hevít, ragyog,
Hát hogyne szomjaznám a csókját
Én, aki angyal nem vagyok?

Olyan kevés amit kivánok...
Ha osztozkodni restel is,
Legyen a tisztelt lelke másé
Nekem elég a teste is.


Legyen lelkének egy barátja,
Kivel csevegni élvezet,
De ez az őrült,
ez a mamlasz,
Ez a barát nem én leszek.

Legyen övé minden
poézis.
És az enyém: csak ami tény,
Ő oldja meg a problémákat,
A ruháját viszont csak én.

Hogy ez a hang szokatlan önnek,
Kétségbe, kérem, nem vonom,
De annak, hogy megértsük egymást
Csak egy a módja asszonyom:

Adjon az Úr, ki egy tenyérbül
Rosszat is, jót is osztogat,
Rosszabb erkölcsöket kegyednek,
Vagy nekem adjon jobbakat!
 


[ugrás az előzményre]
hetfatyolbp
#421 (2018-02-17 18:40:50) |
Mindenki az igazit keresi.:)

Ballada a három patkányról

Ott, ahol a Ferencváros
Hinti báját szerteszét
Egy pazar, nagy pince mélyén
Három patkány éldegélt.
Három patkány, három testvér,
Pajkos, fürge és bohó
S mint az ifjusághoz illik
Folyton éhes és mohó.
Volt a kedves pince mellett
Egy csemege-bolt
Ahol csupa elsőrangu
Finom holmi volt.

Egyszer, éjjel a legelső
Fürge patkány útrakelt
Hogy a boltból átcsempésszen
Egy kis finom eledelt.
Lábujjhegyen járt a polcon
Elkerülve minden zajt,
Megevett egy adag sajtot,
Rá volt írva "Gróji sajt"
Föl is fordult nyomban tőle
S lett belőle-holt
Mert a finom gróji sajt
Hamisítva volt'

A második ifjú patkány 
Bánatosan útra kelt
Hogy a boltból átcsempésszen
Ő is egy kis eledelt.
Mert a bölcs mindig vigyáz,
Nekiesett egy gyümölcsnek,
Rá volt írva "Ananász"
Föl is fordult nyomban tőle 
S lett belőle holt
Mert a finom ananász is 
Hamisítva volt

A harmadik ifjú patkányt
Lesujtotta a dolog
Sírni kezdett: "Nem élem túl,
Én is inkább meghalok.
Társak nélkül egymagamban, 
Így az élet mit sem ér..."
S hősiesen patkánymérget 
Vett a boltba háromér.
Ez a patkány ma is él még, 
Hogyha meg nem holt,
Mert a patkányméreg is csak
hamisítva volt!

Heltai jenő
sady67
#420 (2018-02-15 22:12:03) |
Válasz a(z) 419. üzenetre:Erről egy másik idézete jut eszembe, csak éppen nem ismerek egy oroszlánszelídítőt sem. :D

"Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz- meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra…"

[ugrás az előzményre]
hetfatyolbp
#419 (2018-02-15 20:03:57) |
Nem tudtam, hogy Saint-Exupery nemcsak prózát írt.Emelkedetten prózai őszinteség tőle, részlet a Fohászból.

"Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjében, elsőrangú, vagy csak másodrangú fontosságának megítéléséhez !...
Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie!
Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel , hogy a nehézségek, kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó ráadásai, melyek révén növekedünk és érlelődünk!...
Őrizz meg az élet elszalasztásának félelmétől !..
Taníts meg a kis lépések művészetére"
ninive
#418 (2018-02-13 19:16:29) |
Válasz a(z) 413. üzenetre:

Hat en nem kopkodni tanulok, :-D hanem (le)sza@ni. Nevezetesen azt, hogy ki mit gondol rolam. Kiveve a szamomra fontos embereket, altaluk mindig formalodom. Tanulok, atertekelem a cselekedetimet, és neha boldogan kovetem el ugyanazokat a hibakat, mert jo idonkent rossznak lenni.


[ugrás az előzményre]
ninive
#417 (2018-02-13 18:47:09) |
Válasz a(z) 415. üzenetre:

Most már legalább tudom, miért nincs igazam. :-) 

[ugrás az előzményre]
kim
#416 (2018-02-09 21:03:47) |
Válasz a(z) 409. üzenetre:
 :napersze: 
Zöld a "pejkó" nem fehér
Gumi a patkója
Farsangkor nagy a huzat rajta! :D 

[ugrás az előzményre]
hetfatyolbp
#415 (2018-02-09 19:05:39) |
Tegnap kaptam, egy kicsit sarkos fickó küldte, aki hétköznap főállásban ítélkezik, de remélhetőleg velem elfogult marad.Szerinte az embernek vagy igaza van, vagy családja.
Igaz, vagy nem ? :D 

Családi szerződés 

A házirend biztosítása és a fogalmak tisztázása céljából, tehát azért, hogy élesen elhatárolható legyen: a házba belépők, vagy a lakásban tartózkodók közül kit illetnek meg a családtag teljes és korlátlan jogai, és kit terhelnek a közönséges vendég kötelességei, alulírottak egyértelműleg és közös elhatározással a következőket határozzák:

A család korlátlan és tiszta szabadság, bizalom, megértés és szeretet alapelvein épül fel. A családtagok egyenlő jogúak.

Családtag az, aki:
1. lakásunk összes helyiségében kopogás és köszönés nélkül lép be, akár ajtón, akár ablakon, akár nappal, akár éjjel,
2. a számára bármely ki nem jelölt helyen , akár foglalt az, akár nem, előzetes bejelentés nélkül hajlandó lefeküdni, akár fáradalmát, akár mámorát kipihenni, természetesen czipőstül és ruhástól,
3. gyomrából a száján keresztül étel vagy italmaradékot gátlás és korlátozás nélkül a lakószobák bármely részébe kiadni hajlandó,a
4. és 3. pontban megjelölt teljesítmény után a család bármely tagjától változatlan megértő szeretetet megkövetelni hajlandó,
5. hajlandó a családi vacsorákon jó képpel részt venni még abban az esetben , ha a terítékre kerülő étel történetesen folyami rák (Csóri módon elkészítve)
6. a családfő vagy neje, és a házigazda és neje közötti fesztelen párbeszédeket végighallgatni és ezt követően a bíróság előtt részrehajlóan tanúskodni hajlandó,
7. bármikor hajlandó nála lévő összes készpénzét, értéktárgyait, zsetonjait és hitel lehetőségeit a célból rendelkezésre bocsátani, hogy a család részére egyenkint vagy összességében ital vásároltassék
8. kabátja levetése, vagy dreispitze fenntartására nem kér külön engedélyt,
9. a család más tagjával negyedórán túli verekedést nem folytat, és végül
10. aki mindeme és hasonló ténykedései után a lakás bármely nyílásán köszönés nélkül távozni hajlandó

1.§ Aki a felsoroltak bármely pontját nem közvetlen felszólításra, csak előzetes vonakodás után teljesíti családtag-jelöltté minősítendő vissza.
2.§ a visszaminősített családtagjelölt újabb felvételét csak az esetben kérheti, ha legalább két rákvacsorán részt vett időközben, vagy legalább három liter bor önköltségi beszerzésével emelte valamelyik családi tanácsülés sikerét, vagy egyéb botrányos érdemei időközben fölmerültek.
3.§ Aki pedig a szerződés bármely pontját megszegi, vonakodás után sem teljesíti, a családból kizáratik, a házba csak mint közönséges vendég léphet be, s eltűrni, megjegyzés nélkül elviselni kénytelen az udvariasság minden látható és hallható külső megnyilvánulását, mint köszönés, bocsánatkérés , figyelmesség, vendéglátás és ehhez hasonlók.
4.§ jelen szerződést alább megnevezettek azzal írják alá, hogy az abban foglaltakat megértették, anyanyelvükön történt értelmezés után azt teljes egészében magukévá tették, magukat az aláírással teljes jogú családtaggá nyilvánítják azzal, hogy újabb családtag felvétele csak két családtag ajánlásával, a teljes család beleegyezésével és csak borközi állapotban történhetik.
Az első aláírót, mint családfőt az előzőekben szabályozottakon felül kizárólag a lakbérfizetési jog terheli, azonkívül a tanácsüléseken a korelnöki szék betöltése, korának erős és sértő hangsúlyozása mellett, azonban e minőségben sem szavazati, sem fegyelmezési joggal nem rendelkezik és a családtagok viselkedéséhez semmi köze nincs, mindaddig, míg azok a fesztelen udvariatlanság határát nem lépik túl. 

Kelt: 1949. augusztus 3.  Szentendre

hetfatyolbp
#414 (2018-02-09 18:26:24) |
Válasz a(z) 413. üzenetre:
Az öregségből a második gyerekkort kihagynám, de a kamaszos arroganciát választanám, ha addigra nem kéri meg a kezem Alzheimer:) 
Nagyon tetszett.

[ugrás az előzményre]

[1-60] [61-120] [121-180] [181-240] [241-300] [301-360] [361-420] [421-473]

A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.