Hair

itt vagy: Eropolis > Belváros > Blog > pandora > 88

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...
Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt?

pandora blogja


Krampuszok
Még az elején, a kezdeti szárnypróbálgatásaim alatt itt, egy éjjel privire hívott valaki. Pimasz volt, érdeklődő, kritikus, és lendületes. 12 órán át cseteltünk. Aztán heteken át minden nap... Még nem jött el a találkozás ideje, de a mindennapi hosszú beszélgetésekkel próbált visszatartani másoktól... Egyszer azt mondta:

- Összekoszolnak a krampuszok.

Rég nevettem akkorát! :D Krampusz alatt mindenkit értett, aki nem ő.
Soha még ilyen érdekes embert nem ismertem...hosszú és bonyolult, se-veled-se-nélküled történet lett, utazás egy hullámvasúton. Amióta itt vagyok, párszor megfordult velem a világ. 
Már nincs itt, de visszavonhatatlanul elindított egy úton, ahol megismerkedhetek egy bővebb önmagammal.

Történetek és gondolatok rólam, néha róla, néha a krampuszokról, néha meg bármi másról. ;)
« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »
Hair
#88 2021-02-02 07:24:25
Egy érzés. 

Amikor a fent említett filmben Bergerék megtudták hogy a katonának bevonult társukat frontra vezénylik, és elmentek kihozni egy utolsó éjszakára, aztán ültek a tűz körül és énekeltek...egy feeling, amikor sok szar van a világban, mi is nyakig ülünk benne, de itt és most egy kis sziget, amikor a pillanat kirekeszti a rossz dolgokat, a jövőt, és tényleg a jelenben vagyunk, csak a jelenben. Csak itt és most, és próbálunk emberek lenni, próbálunk élni, próbálunk nem beszarni a holnaptól, és nem engedni hogy leterítsen.

Volt egy ilyen pillanatom a hétvégén.

Egy kis alagsori medence, szaunával, egy ház alsó szintjén. A tulajdonos soha nem gondolta, hogy valaha ilyen fontos lesz, úgy tervezte, egy kis luxus magának. :) Aztán hogy ne legyen olyan drága a fenntartása, néha kinyitotta barátoknak egy-egy délutánra, összedobva a költségeket, mindenki jól járt.
Csiszolódott a baráti kör, egyre jobb hangulatúak lettek a szaunadélutánok. 

Aztán más szaunák elestek, bezárt minden, és csak mi maradtunk. A kis szaunadélutánok szigetek maradtak a szürkévé vált világban. Nincs járvány, nincs maszk, nincs távolságtartás, nincs betegség, nincs politika, nincs vita, nincs cirkusz...csak a medence vize, a szauna melege, vidámság és pihenés, és puszival elköszönés.
Egy másik világ, ahova belépve a többi szarság kinn marad.
Mindenki hozzáadja amit tud. Ki sütit süt, ki gyümölcsöt hoz, ki üdítőt, ki zenét, ki illóolajakat, ki sztorikkal szórakoztatja a többieket, ki mikor mit tud hozzátenni. Akinek szaunamester a szakmája, már csak poénból is gyakorol, és olyan szeánszokat rittyent, mint sehol senki. :) Pici a szauna, csak négyen férünk el benne, de mit számít, nincsenek szabályok, annyiszor ismételjük ahányszor akarjuk és figyelünk egymásra hogy mindenkinek mindenből legyen.
Áh...ez már idáig is egy kis Paradicsom.

És a Pillanat varázsa.

Volt felfutása, mert a szaunamesterünk éppen azon gondolkodott el, hogy sokféle művészet lehetséges, éppen mivel érzékelünk, a szemünkkel, a fülünkkel, de ahogy a konyhaművészetben ízlelünk, vajon lehet-e plusz dolgokat érzékeltetni, elmondani, lehet-e művészet az illat és a hő kombinációiban.
Szerintem igen, lehet! El lehet varázsolni bármelyik érzékszervünkön keresztül, ha a művésznek van mondanivalója. Érdekes beszélgetéssé fejlődött.
Egyik vendég profi alt klarinétos a kinti szürkeségben, és magával hozta a hangszert, aztán egy pillanatban, mondván megihlette a beszélgetés és a légkör, a sokféle művészet...és játszott nekünk, improvizálva, ő is hozzáadva a témához, amit tud, és amit mondani szeretne.

Hihetetlen élmény volt.
Túl már 3-4 szeánszon, úszáson a hűvös vízben, és elpilledve fekszenek az emberek a csempézett és trópusi növényekkel díszített helyiségben, nyugágyakban, hintákban, ki zuhanyzik épp, ki eszik vagy iszik épp... a levegőben az utolsó szeánsz illóolajának emléke, és akkor abban az akusztikában, a csempékről és vízről visszaverődve, megszólal az alt klarinét, egy mély, lágy ezoterikus dallammal...és mintha a világ tényleg fényévekre lenne az összes szarságával, csak a határtalan szabadság, és csak most, és csak a Pillanatban, vizes hajjal, színes kendőben vagy meztelenül, szabályok nélkül, és próbálunk emberek lenni, próbálunk valami élet féleséget beletenni a teljesen értelmetlenül és pazarlón, kriptában élve elfolyó időbe. Kiszínezni a szürkét.

Érzem hogy élek. Hogy nem reménytelen. És amikor vissza kell lépnem majd a szürke be-, és kizárkózott valóságba, akkor marad egy kis forrás, energia, ami segít kiszínezni.
És kitart egy hétig. ;)

6 hozzászólás |

Hozzászólások

salsatango#88#6 2021-09-15 10:59:01
Tetszik!  <3 

A Hair filmideje régi, de amiről szó, az érvényes bármikor. 
makkintos#88#5 2021-04-29 16:19:01
Tetszett. Köszönöm ! 
csizmaskandur#88#3 2021-02-02 11:48:37
#pandora: Teljes mértékben egyetértek!
pandora#88#2 2021-02-02 07:46:23
#csizmaskandur: 
Na és?! :D
Kit érdekelnek egyesek? :D
A világ attól szép, hogy vannak benne kettesek, hármasok, négyesek, sokasok is. :D 

Van ami soha nem porosodik be, mert olyan egyetemes érzéseket közvetít, amik vagy nem változnak, vagy (sajnos) a kiváltó okok vissza-visszatérnek...
Az emberi érzés nem divat kérdése. :vigyor: 
csizmaskandur#88#1 2021-02-02 07:41:56
A Hair, mint életérzés már beporosodott...
Egyesek azt sem tudják milyen film ez...
Mi a mondanivalója és milyen világban született...


Ajánlott szobák
#bdsm_szoba3110BDSM - extrém szexualitás

#cvb100Farock

#bepo2000100Különösen perverz
Ajánlott szobák
#biszex_szoba9480Biszexuális vagy, be kell lépned!

#perverzgreti510perverzek

#fredi50100Sopron - Győr-Szombathely kke.
Ajánlott szobák
#maszti_szoba700Eropolis hivatalos maszti szobája

#centrum_szoba510Belvárosi szexmentes csevegő

#szeretot-100Többes kalandok kamionban
Ajánlott szobák
#homo_szoba6150Meleg férfiak egymás között

#zso06100wc-d lennék Dunántúli bi/meleg pervi ffiak
Ajánlott szobák
#hetero_szoba4740Heteroszexuális vadászterület, meleg és biszex mentes övezet.
Ajánlott szobák
#leszbi_szoba420Csak csajok, leszbikus kapcsolatok
Ajánlott szobák
#profi_csajok600Türelmi zónás csajok várnak

#profi_pasik200Türelmi zónás pasik várnak

#edespar110Édes élvezet
Ajánlott szobák
#transz_szoba2630Transzszexuális csevegő








A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.